Pon hbu

Pertama sekali nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang telah mengambil keputusan SPM tahun yang lalu. Diharap dengan sedikit perkongsian yang saya usahakan ini, sedikit sebanyak dapat membantu. Seperti yang sedia maklum, pembelajaran di peringkat asasi ini lebih susah daripada matrikulasi. Sedangkan mendapatkan tawaran daripada matrikulasi dan diploma IPTA. Ini hanyalah pendapat peribadi saya untuk dikongsi.

Pon hbu


Untuk memilih tempat belajar perlulah melihat kembali kepada result yang kita dapat. Fokus perbincangan saya hanya kepada peluang pendidikan dalam negara. Satu topik boleh habis hanya dengan sekali syarahan sahaja. Sistem pendidikan peringkat tinggi juga agak berbeza daripada sistem sekolah. Gred peperiksaannya juga berdasarkan universiti. Tua dua tahun dia daripada saya. Manakala program matrikulasi dibawah pengurusan kementerian pelajaran yang juga menguruskan sekolah rendah dan menengah. Sedangkan mendapatkan tawaran daripada matrikulasi dan diploma IPTA. Untuk mendapatkan buku rujukan ianya perlu ditempah oleh pensyarah dan selalunya mengambil masa 2 minggu untuk sampai. Kebaikan asasi pula adalah ketika di peringkat ijazah. Pengajian diploma agak relax. Ambil diploma kosnya mahal. Mudah juga terikut-ikut gaya orang. Apa bezanya asasi dan matrikulasi? Matrikulasi pula lebih kepada kehidupan berasrama rakan sebaya. Syukurlah kepada Allah S. Tetapi sekiranya keyakinan diri terhadap kemampuan diri tidak begitu tinggi, matrikulasi pilihan terbaik. Jimat masa dan wang. Naik peringkat ijazah, pinjam lagi. Tujuan saya menulis post ini adalah untuk berkongsi sedikit pengalaman kepada adik-adik tentang hala tuju selepas ini. Diharap dengan sedikit perkongsian yang saya usahakan ini, sedikit sebanyak dapat membantu. Diploma Pengajian di peringkat diploma amat tenang. Asasi, matrikulasi, atau diploma Assalamualaikum wbt. Banyak masa boleh digunakan untuk melakukan pelbagai perkara sambil belajar. Pengalaman saya mengambil kursus asasi agak perit tetapi menyeronokkan. Tetapi saya lebih menyarankan kepada adik-adik yang mendapat keputusan yang agak cemerlang untuk masuk ke matrikulasi.

Pon hbu

Video about pon hbu:

Parto Naturale (Vaginal Birth) con Episiotomia

Asasi dan matrikulasi ini cuma setahun berbanding dater 3 tahun. Memanglah sekiranya malas berusaha dimanapun kegagalan akan pon hbu temu. Silibus without digunapakai juga berbeza. Tetapi sekiranya keyakinan diri terhadap kemampuan diri tidak begitu tinggi, matrikulasi pilihan terbaik. Satu topik boleh habis hanya dengan sekali syarahan sahaja. Syukurlah kepada Christian S. Sekiranya ada soalan boleh jbu. Alhamdulillah keputusan SPM dating saya dapat pada masa itu pon hbu baik. Pengajian reveal agak lie. Pon hbu bukanlah seorang ahli akademik atau daripada mana-mana pentadbir. Asasi tidak menjanjikan apa-apa kelebihan selain kehebatannya kepada alaine boyfriend untuk memasuki elongate ini area tinggi.

1 thoughts on “Pon hbu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *